Tampereen yliopiston hallitus kaipaa ihmisiä, joilla on näkemys koko yliopiston tulevaisuudesta ja jotka eivät edusta yksittäisen oppiaineen tai tieteenalayksikön etua. Taustayhteisöjensä kautta Jaana Parviaisella (Tatte) ja Kai Halttusella (TaYLL) on vahva yhteys laajaan osaajajoukkoon eri puolilta yliopistoa.

Jaana Parviainen - esittely

Jaana Parviainen, FT, yliopistotutkija,
filosofian dosentti
Työskentelen yliopistotutkijana Tampereen yliopiston Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikössä. Vuodesta 1995 alkaen olen työskennellyt aluksi apurahatutkijana ja viimeiset yli 10 vuotta sekä opetustehtävissä että tutkijana useissa monitieteisissä tutkimusprojekteissa eri laitoksilla Tampereen yliopistossa.

Tutkijan arkipäivän ongelmat, kuten jatkuva kilpailu rahoituksesta, työsuhteen epävarmuus ja tiukat tulostavoitteet ovat minulle tuttuja. Erityisen hyvin tunnen tutkijan ja opettajien urapolkuun liittyvät ongelmat sekä täydentävään rahoituksen hakemiseen liittyvät ongelmat tutkijan ja projektin vetäjän ominaisuudessa. 

Tällä hetkellä johdan sekä Suomen Akatemian että Tekesin rahoittamia hankkeita. Työroolien vaihdokset yliopistossa ovat usein nopeita: kevään 2012 työskentelin Jyväskylän yliopistossa yliopistonlehtorina ja vuonna 2011 filosofian professorina Tampereen yliopistossa. Olen halunnut edistää tutkijoiden ja opettajien aseman parannuksia myös ay-liikkeen kautta Tatten puheenjohtajana (2011) ja Tatten hallituksessa (2010–2011).

Käsityksiini tutkimustyöstä ja yliopiston ruohojuuritasosta voi tutustua myös Aikalaisen kolumnien avulla. Olen esimerkiksi pohtinut tutkimuksen monitieteisyyden ongelmia  ja apurahalla työskentelevien tutkijoiden asemaa yliopistolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti