Tampereen yliopiston hallitus kaipaa ihmisiä, joilla on näkemys koko yliopiston tulevaisuudesta ja jotka eivät edusta yksittäisen oppiaineen tai tieteenalayksikön etua. Taustayhteisöjensä kautta Jaana Parviaisella (Tatte) ja Kai Halttusella (TaYLL) on vahva yhteys laajaan osaajajoukkoon eri puolilta yliopistoa.

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Millainen on yliopiston sosiaalinen muoto?


Viime vuosina olen kiinnostunut käsitteestä "sosiaalinen muoto". Se näyttäytyy minulle konkreettisesti opetus-, ohjaus- ja kokoustilanteissa. Hallitseeko tilaa valtava pöytä, jota ei kuitenkaan käytetä mihinkään – paitsi ehkä suojana, oman reviirin merkkaajana tai omaan maailman eristäytymisen välineenä? Pöytä helpottaa myös siirtymistä läsnäolosta toisiin maailmoihin – varsinkin, jos mukana on sopivia mobiililaitteita.

Suosin kevyillä irtokalusteilla varustettuja tiloja. Pöydät siirrän usein syrjään – seurauksena läsnäolo, helppo vuorovaikutus, tasa-arvo, keskittyminen, tehokas toiminta ...

Yliopiston hallituksen pöytään tai muuhun sosiaaliseen muotoon on tarjolla vain kaksi paikkaa kiintiöstä II, eli muu henkilökunta. Mielestämme on ehdottoman tärkeää, että noilla paikoilla on opetus- ja tutkimushenkilökunnan edustus. Me kuitenkin olemme yliopiston tehtävien ytimessä – opetuksessa ja tutkimuksessa! Me myös kohtaamme ihmisiä muissakin sosiaalisissa muodoissa kuin hallinnon pöydissä, ja niiden kohtaamisten sisällön haluamme tehdä näkyväksi myös yliopiston hallituksessa.

Kai Halttunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti